Kan ik Prinsjesdag bijwonen?

Prinsjesdag bijwonen in de Ridderzaal

Elk jaar mag een klein aantal mensen in de Ridderzaal aanwezig zijn als de Koning de Troonrede uspreekt. Om Prinsjesdag bij te wonen in de Ridderzaal kunt u een schriftelijk verzoek indienen bij de griffier van de Eerste Kamer. Er is een wachtlijst van enkele jaren.

Verkeersmaatregelen rond Prinsjesdag

Op Prinsjesdag kunt u niet overal in Den Haag komen met de auto. Ook geldt er op sommige plekken een parkeerverbod. Informatie over parkeermogelijkheden op Prinsjesdag vindt u op Parkeren-denhaag.nl.

Rond Prinsjesdag wordt een aantal wegen in het centrum (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. Het winkelgebied (Heulstraat en Noordeinde). Actuele informatie over verkeersmaatregelen op Prinsjesdag vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Oversteken voetgangers

De route van de Gouden Koets wordt met hekken afgezet. Op een aantal plekken worden speciale oversteekplaatsen voor voetgangers gemaakt. Locaties zijn Korte Vijverberg hoek Lange Vijverberg, Kneuterdijk hoek Lange Vijverberg, Kneuterdijk hoek Heulstraat, Noordeinde hoek Heulstraat, Noordeinde / Paleisstraat, Lange Voorhout hoek Parkstraat, Lange Voorhout ter hoogte van de Kleine Kazernestraat, Lange Voorhout naar de Vos in Tuinstraat, Lange Voorhout ter hoogte van de tribunes en Lange Voorhout hoek Toernooiveld. Deze oversteekplaatsen worden met banieren aangegeven en worden zo lang mogelijk open gehouden.

Prinsjesdag bijwonen? Deel op Facebook

Ga naar de Facebookpagina van minister-president Rutte en deel zijn bericht met jouw vrienden. Laat daarbij weten waarom Prinsjesdag in jouw ogen een belangrijke traditie is voor Nederland en maak kans om deze dag van dichtbij mee te maken.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Wie schrijft de Troonrede?
Waaruit bestaat de Koninklijke stoet?
Hoe wordt de Rijksbegroting vastgesteld?
Wat gebeurt er nadat de Miljoenennota en Rijksbegroting zijn aangeboden?
Wat staat er in de Miljoenennota?
Wat is de Rijksbegroting?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON